Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’nda Gelecek Tasarımı Konuşuldu

14 Eki

Üniversitemiz Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’nun 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni, “Gelecek Tasarımı” başlıklı açılış dersi ile gerçekleştirildi.

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar, öğretim elemanları, öğrenciler ile Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Kıldıran, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Dünyanın en etkili 100 kadın fütüristi (Olumlu Gelecek)arasındaki tek Türk olan, Türkiye’nin ilk kadın fütüristi, Gelecek Tasarımcısı ve İş Avatarı Ufuk Tarhan’ın davetli konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar gerçekleştirdi. Yeni akademik yılın başarılarla geçmesini temenni eden Bayraktar, Yüksekokulumuzda yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında katılımcıları bilgilendirerek açılış dersi için Üniversitemizde bulunan Ufuk Tarhan’a teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar’ın ardından Yönetim Organizasyon Bölümü Öğretim Görevlisi İlyas Temel Şafak da bir konuşma gerçekleştirdi. Ön lisans seviyesinde Türkiye’de ilk kez Üniversitemiz Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’nda, Lojistik ve Dış Ticaret Programlarında seçmeli ders olarak açılan “Gelecek Tasarımı” dersinin içeriğinin hazırlanmasında büyük destek sağlayan Ufuk Tarhan’a teşekkür eden Öğr. Gör. Şafak, dersin işlenişi ve amacıyla ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Açılış konuşmalarının ardından “Gelecek Tasarımı” adlı açılış dersi için kürsüye davet edilen Ufuk Tarhan, Üniversitemizde açılan bu dersin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve kendisini oldukça heyecanlandırdığını belirterek bu olumlu tablonun gelecek adına umut verici olduğunu vurguladı.

Olumlu gelecek tasarımı olarak tanımlanabilen fütürizm hakkında kapsamlı bilgiler paylaşan Ufuk Tarhan, dünyada ve ülkemizde yapılan fütürizm çalışmalarından ve T-İnsan modelinden bahsetti. Gençler için gelecek tasarımının önemi ve gerekliliğine dikkat çeken Ufuk Tarhan, konuyla ilgili videoları da izleyicilerle paylaştı.

Ufuk Tarhan etkinlik sonrasında, kendisinin yazdığı ve yılın en inovatif iş kitabı seçilen “T-İnsan”ı okuyucuları için imzaladı.

Etkinlik, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından gerçekleştirilen aşure ikramı ile sona erdi.