MARKA TEKNİK DESTEK BAŞVURUMUZ KABUL EDİLDİ

17 Ağu

MARKA TEKNİK DESTEK BAŞVURUMUZ KABUL EDİLDİ

Başvurusu Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Dr. Nuray Benli YILDIZ tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na (MARKA) yapılan “Yapı Bilgi Modellemesi Ve Revit Eğitimi” 2018 Yılı Teknik Destek Programı sonuçlarına göre destek almaya hak kazanmıştır.

Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modelling (BIM)); mimari, statik, elektrik ve mekanik projelerin hazırlanmasında, inşasında ve sürdürülebilirliklerinin geliştirilmesinde görev üstlenenlerin ortak olarak yararlanabileceği beş boyutlu bir bilgi paylaşım sürecidir.

Kamu yapılarının proje ve inşasında BIM bütünleşik tasarım sisteminin kullanılması, kamuda çalışan mimar ve inşaat mühendislerinin bu sisteme adapte edilmesi kamu yararı açısından olumlu sonuçlar sağlayacaktır. Bu sistem bilgisinin artırılması için akademik personel ve lisansüstü öğrencilerin de eğitime katılması bilginin çoğalması ve paylaşılmasına yardımcı olacaktır.

Bu kapsamda; eylül ayı içerisinde Marka ile imzalanacak anlaşma sonrasında eğitim programının başlaması hedeflenmektedir. Eğitim, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilecek olup; eğitime Üniversitemiz ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Mimar ve İnşaat Mühendisleri ile bu alanlarda çalışan akademisyenler davet edilecektir.