REKTÖR HOCAMIZIN KAYNAŞLI MYO’YU ZİYARETİ

21 Kas

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İdris Şahin ve Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş 16 Kasım 2018 tarihinde Kaynaşlı Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Sayın Rektör’ümüzün Yüksekokulumuzu ziyaretinde; Yüksekokulumuzda yürütülen eğitim faaliyetleri, öğrenci kontenjanları, öğretim elemanı sayısı, aktif olan programlar hakkında genel değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca şu an yarı pasif durumda olan Polimer Teknolojisi, Çevre Koruma ve Kontrol ve yeni açılan Acil Durum ve Afet Yönetimi programları ilgili çözüm önerileri geliştirildi ve bölümlere en kısa sürede öğrenci alınabilmesi ile ilgili temel çalışmaların sürdürülmesi gerektiği ifade edildi.

Yüksekokulumuzda gerçekleştirilen bilimsel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle ilgili somut çalışmalar üzerinde genel değerlendirmelerde bulunuldu. Geleneksel El Sanatları Programı öğretim elemanları   Öğr. Gör. Dr. Yusuf Parlak, Öğr. Gör. Sedat Kaya ve Öğr. Gör. Ebubekir Altıok tarafından geleneksel usullerle asitsiz el yapımı kâğıtların üretimi ile ilgili çalışmaların başlatıldığı ve %90 ithal kağıtların ülkemizde rahatlıkla üretilebilmesi konusunda çalışmaların yapıldığı, bu çalışmalara dair öncelikle BAP ve sonrasında TUBİTAK proje hazırlıklarının devam ettiği belirtildi. Düzce yöresinde ciddi bir atık niteliği taşıyan fındık ağaç gövdelerinden üretilecek olan kâğıtların ön çalışmalarının devam ettiği ve örnek üretimlerin gerçekleştirildiği de ifade edildi.

Ayrıca Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı’nın organizasyonu, Düzce Üniversitesi ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile düzenlenen ve Kaynaşlı MYO’nda görev yapan Öğr. Gör. İlyas Temel Şafak, Öğr. Gör. İbrahim Bilgiç, Öğr. Gör. Burak Yüksel, Öğr. Gör. Günay Temür, Öğr. Gör. Ahmet Çağlı ve yüksekokul sekreteri Zekiye Özdaş Deniz’in özverili çalışmaları ile “IV. Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı”nın 15-16 Eylül 2018 tarihinde başarılı bir şekilde tamamlandığı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Daha sonra başvurusu Yüksekokulumuz Yapı Ressamlığı Programı Öğretim Görevlisi Dr. Nuray BENLİ YILDIZ tarafından yapılan, MARKA tarafından desteklen ve Yüksekokulumuzda devam eden “Yapı Bilgi Modellemesi ve Revit Eğitimi” ile ilgili bilgi aktarıldı. Eğitimin 09.11.2018 tarihinde Yüksekokulumuzda başlamış olup farklı kamu kurumlarından teknik personellerin katılımı ile 15.12.2018 tarihine kadar devam edeceği ifade edildi.

Toplantı sonrasında Rektör’ümüz ve beraberindeki heyet; üniversitemiz ve bölgemiz için marka niteliğini kazanmış olan bitkisel ürünlerin Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı laboratuvarları, yakın zamanda Kaynaşlı MYO’da oluşturulan bitkisel ürünler üretim ekibi ile birlikte gezdi. Doğal olarak yetişen ve özel olarak yetiştirilen bitkiler, bitkilerden elde edilen sabit yağlar, aromatik yağlar kullanılarak elde edilen bitkisel kremler, kolonyalar ve bitkisel çaylar hakkında genel bilgilendirmeler ve değerlendirmeler yapıldı.

Üniversitemizin marka değeri olan ürünlerin çıkış noktası olan laboratuvarların ve bilgisayar laboratuvarlarının gezilmesinden sonra yüksekokulumuzdan ayrılan Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar yapılan çalışmalardan çok memnun olduğunu ifade etti.