SON ÇANAKKALE GAZİSİ HÜSEYİN KAÇMAZ’IN OĞLU TURGUT KAÇMAZ ÇANAKKALE’Yİ ANLATTI

11 Ara

110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu 80 yaşındaki emekli öğretmen Turgut Kaçmaz “Çanakkale Ruhu” konulu konferans verdi. Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin BAYRAKTAR’ın davetiyle İlçemize gelen Dünya Barış Elçisi Turgut KAÇMAZ; Çanakkale Savaşlarına katılıp gazi olan, 110 yaşında vefat ederek "Dünyanın en yaşlı gazisi" ünvanlı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün askeri Hüseyin Kaçmaz'ın oğludur.
Turgut KAÇMAZ; Kaynaşlı Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine; Türk Milletinin hayatını değiştiren ve dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferinin, Türk milleti için olan öneminden bahsederken, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ordusunun kazandığı zaferin, dünya tarihini değiştiren bir savunma örneği teşkil ettiğini vurguladı. Beraberinde getirdiği materyaller eşliğinde Gelibolu'da büyük bir kahramanlıkla kazanılan Çanakkale Zaferlerinin ruhunu aktaran KAÇMAZ, konuşmasının devamında babası Hüseyin Kaçmaz'ın Çanakkale anılarına değindi ve Çanakkale Savaşlarında kazanılan zaferin, Türk tarihinin en önemli zafer destanı olduğunu ifade etti.
Konferansın ardından Yüksekokul müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin BAYRAKTAR tarafından Turgut KAÇMAZ’a plaket takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.